Nieuws

Item foto

Komen jullie ook naar de erfenis van tant Bets?

In het najaar brengen we onze nieuwste voorstelling op de planken: de erfenis van tant Bets. De voorstellingen zijn weer in “De Brandpoort” aan de Hoogstraat 191 in Nieuwenhagen (Landgraaf) en beginnen om 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur. Uitvoeringen op 21, 22, 27, 28 en 29 oktober en 3, 4 en 5 november 2023.

Voorverkoop vanaf 1 september bij de bekende voorverkoopadressen: Café Dierks in Nieuwenhagen, Jumbo Supermarkt in Op de Kamp en Aukje Mode in Waubach.

Wij hopen u weer te mogen verwelkomen!

Item foto

Hotel Zoerbier

Eindelijk is het weer zo ver! Na twee jaar zo goed als plat gelegen te hebben kunnen we weer een stuk op de bühne brengen. De organisatie is in volle gang. Sinds februari wordt weer volop gerepeteerd. Het stuk heet Hotel Zoerbier.

Het hotel heeft zijn beste jaren gehad en de eigenaar Hub Zoerbier en zijn dochter Emma zijn van plan het hotel te verkopen en wat rustiger aan te gaan doen. Dat gaat nog niet zo gemakkelijk. De inrichting is niet bepaald nieuw en het personeel niet erg kundig en nog minder gemotiveerd. Een recensent moet een beoordeling geven maar is niet bepaald enthousiast. Als er dan toch een koper opdaagt gloort er toch nog hoop aan de horizon. Maar of dat positief is moet nog bezien worden. Er wordt ook nog een weddenschap afgesloten, maar hoe die te winnen? Uiteraard komt alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht met hulp uit onverwachte hoek. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken hoe het afloopt!


De voorstellingen vinden weer plaats in “De Brandpoort” aan de Hoogstraat 191 in Nieuwenhagen (Landgraaf) en beginnen om 20.00 uur. Zaal open om 19.00 uur. Uitvoeringen op 22, 23, 28, 29 en 30 oktober en 4, 5 en 6 november 2022.

Voorverkoop vanaf 1 september bij de bekende voorverkoopadressen: Café Dierks in Nieuwenhagen, Jumbo Supermarkt in Op de Kamp en Aukje Mode in Waubach.

Wij hopen u weer te mogen verwelkomen!

Item foto

In memoriam Jo Schulteis

Diep bedroefd zijn wij na het overlijden op 9 april 2022 van ons bestuurslid en penningmeester Jo Schulteis.

Jo was een van de oprichters van onze toneelvereniging in 1977. Hij was geen toneelspeler, maar vanaf het begin een zeer gemotiveerd bestuurslid en penningmeester. De financiële gezondheid van onze vereniging is voor een zeer belangrijk deel aan hem te danken. Hij was zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging en een van de drijvende krachten. Niet alleen was hij zeer consciëntieus inzake de financiën, hij was meestal ook de (mede)organisator van alle activiteiten. Wie Kiekes Wead kent, heeft ooit wel eens met hem te maken gehad, in welke vorm dan ook. Hij was er altijd.

In 2015 overleed zijn innig geliefde echtgenote José. Dat was een zware klap voor hem. Sindsdien bleef hij wat meer op de achtergrond voor buitenstaanders. Maar binnen de vereniging bleef hij zich inzetten tot het uiterste. “Zijn” vereniging bleef een houvast in zijn leven. Toen hij in 2021 dan ook te horen kreeg dat hij aan dezelfde slopende ziekte leed als José gaf hij direct te kennen zijn taken zo lang als enigszins mogelijk was te blijven uitoefenen. Hij ging vol goede moed de strijd aan met zijn ziekte. Echter net als velen vóór hem kon ook hij die strijd uiteindelijk niet winnen. Hij wilde zijn taken netjes overdragen aan zijn opvolger. De laatste weken ging hij echter zo snel achteruit dat hij daarvoor niet eens meer de kans heeft gekregen. Hij bleef dus letterlijk tot de laatste snik.

Jo, we zullen je ontzettend missen. Maar we zullen doorgaan zoals jij altijd hebt gedaan. Bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt betekend. We hopen dat je weer met José bent verenigd en weer gelukkig kan zijn. Vaarwel.

Wij wensen de familie en allen die hem lief waren veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Namens bestuur en leden van
Toneelvereniging Kiekes Wead

Sjef Ritzen
Voorzitter

Nieuwenhagen, 10 april 2022

Item foto

In memoriam Jos Gillessen

Het is niet te geloven en nauwelijks te bevatten: onze secretaris Jos Gillessen is op 11 september plotseling overleden na een hartinfarct.

Jos was pas sinds 2016 lid van onze vereniging. Dat gebeurde in eerste instantie omdat zijn echtgenote Lilian zich bij ons had aangesloten als speelster. Door omstandigheden moest het bestuur van de vereniging aangevuld worden en was tevens de functie van secretaris vacant. Jos was desgevraagd bereid om die functie te vervullen.

Al zeer snel werd duidelijk dat Jos een méér dan waardevolle aanwinst was voor ons bestuur en de vereniging als geheel. Hij bleek een uitstekende secretaris te zijn die zijn functie met verve vervulde. Maar niet alleen binnen het bestuur verrichtte hij uitstekend werk. Bij allerlei activiteiten was hij actief aanwezig maar vooral bij onze voorstellingen. Hij was een duizendpoot die overal was waar nodig. Hij stond aan de entree, hielp zonodig met meubilair, sjouwde met kratten frisdrank, kortom: overal waar hulp nodig was of wat geregeld moest worden.

Niemand in dit aardse leven is onmisbaar, maar het wegvallen van Jos is een aderlating voor onze vereniging. Het zal ontzettend moeilijk zijn om hem te vervangen. Maar bovenal was hij een ontzettend aardige vent! In die zin zal hij onvervangbaar zijn. Wij zullen hem missen.

Wij wensen Lilian en de kinderen veel kracht en sterkte in de komende moeilijke tijd.

Jos, bedankt voor alles wat jij in onze vereniging betekend hebt.
Rust zacht.


Namens Toneelvereniging Kiekes Wead
Sjef Ritzen
voorzitter

Item foto

Voorstellingen verplaatst naar 2021

Het doek blijft dicht. Jammer genoeg trekt het coronavirus ook een streep door onze voorstellingen van dit jaar. Om de gezondheid van onze bezoekers, onze eigen leden alsmede hun families te beschermen, is besloten alle geplande voorstellingen van dit najaar, te verplaatsen naar het najaar van 2021.

Naast dit belangrijke gezondheidsaspect, levert het repeteren en op de bühne brengen van onze nieuwe voorstelling in deze huidige anderhalve meter-samenleving, niet het plezier op zoals wij dat normaal gesproken voor ogen hebben. En het spreekt voor zich dat we onze trouwe bezoekers het allerliefste horen lachen in een volle zaal.

We hopen u allemaal in 2021 weer gezond te mogen begroeten bij een van onze voorstellingen.

Item foto

Het zit er weer op!

Negen voorstellingen van 'Pienzele, sjrievere en unnepiepkes' zitten er alweer op. Uit de louter enthousiaste en lachende gezichten van onze bezoekers mogen we zeker concluderen dat de amusementswaarde van de capriolen bij uitgeverij Hierings & Viege, zeer hoog was.

We hopen u volgend jaar weer terug te zien bij een van onze voorstellingen.

Nog even nagenieten? Bekijk dan de foto's van 'Pienzele, sjrievere en unnepiepkes'.

Item foto

Start voorverkoop 1 september

Zondag 1 september start de voorverkoop van onze nieuwste voorstelling. De entreekaarten voor de klucht ‘Pienzele, sjrievere en unnepiepkes’ zijn vanaf die datum verkrijgbaar bij café Dierks in Nieuwenhagen en aan de servicebalie bij Jumbo Op de Kamp aan de Vivaldipassage in winkelcentrum Op de Kamp. Aukje Mode in Waubach is op zondag en maandag gesloten. Daar begint de voorverkoop op dinsdag 3 september. De entree bedraagt wederom € 9,-.

Primeur
We hebben een primeur te melden! Dit jaar spelen we voor het eerst in ons jarenlang bestaan drie volle weekenden. Hoe sjiek is dat! Dat betekent dat elk toneelweekend op vrijdag, zaterdag én zondag een uitvoering is en we in totaal negen voorstellingen op de bühne brengen. De afgelopen jaren raakten onze volle zalen in de voorverkoop steeds sneller uitverkocht en moesten we potentiële bezoekers teleurstellen. Vandaar één voorstelling meer en daar zijn we hartstikke trots op.

Wanneer?
De voorstellingen in zalencentrum de Brandpoort zijn op vrijdag 18 oktober, zaterdag 19 oktober zondag 20 oktober, vrijdag 25 oktober, zaterdag 26 oktober, zondag 27 oktober, vrijdag 1 november, zaterdag 2 november en zondag 3 november.

Wie spelen er mee?
Op de planken staan: Monique Arends, Theo Caenen, Jacqueline Dieters, Lilian Gillessen, Leon Huijten, Bert Rademakers, Jack Ritzen, Sjef Ritzen, Jolien Smeijsters en Judith Wintjens.

Waar gaat het over?
‘Pienzele, sjrievere en unnepiepkes’ is een dialectbewerking van ‘Move over, Mrs Markham’ van de bekende Britse toneelschrijvers Ray Cooney en John Chapman. Het echtpaar Dré en Wilma Vijgen bewoont een flat boven hun uitgeverij. Emile is in de arm genomen om de flat wat op te pimpen wat langer duurt dan normaal mede door de aanwezigheid van au pair dienstmeisje Ute. Ton Herings, compagnon van Dré, en zijn vrouw Ans zijn huisvrienden. Ton neemt het niet zo nauw met de echtelijke trouw en Ans ziet dat door de vingers mede ook omdat zij zelf een relatie heeft aangeknoopt met Walter Weijers. Als Dré en Wilma op een avond zijn uitgenodigd voor een etentje zijn er de nodige stelletjes die voor een paar uurtjes de flat willen ‘gebruiken’. Echter, zij weten dit niet van elkaar. Wat er nu allemaal gebeurt en wie voor wie gaat spelen is niet meer te beschrijven.

Vier zient òs!

Item foto

'Sjandaal in 't sjpitaal' groot succes

Het decor wordt weer afgebroken. Onze succesvolle productie ‘Sjandaal in 't sjpitaal’ is afgelopen. Maar liefst acht avonden genoten volle zalen van de perikelen in het Zuyderland. De fotoreportage kun je nu bekijken. We bedanken fotograaf Roger Huntjens voor het maken van de mooie foto's.

Houd deze site in de gaten en volg ons op Facebook ». Daar vind je ook een prijsvraag waarmee je twee kaartjes voor 2019 kunt winnen!

.

Item foto

Uitverkocht!

Alle acht voorstellingen van 'Sjandaal in 't sjpitaal' zijn uitverkocht. Wij bedanken iedereen die een kaartje gekocht heeft. Heel veel plezier gewenst en we zien ons in de Brandpoort!

Item foto

Voor welke avond zijn nog kaartjes?

De voorverkoop voor 'Sjandaal in 't sjpitaal' loopt prima! Vijf van de acht voorstellingen zijn helemaal uitverkocht en ook voor de overige drie avonden is nog slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Kijk hieronder voor wanneer en waar er nog kaarten beschikbaar zijn:

zaterdag 20 oktober: uitverkocht
zondag 21 oktober: uitverkocht
vrijdag 26 oktober: Aukje mode (bijna uitverkocht, nog 5 kaartjes)
zaterdag 27 oktober: uitverkocht
zondag 28 oktober: Aukje mode (beperkte voorraad)
vrijdag 2 november: uitverkocht
zaterdag 3 november: uitverkocht
zondag 4 november: Aukje mode (bijna uitverkocht, nog 10 kaartjes)

Item foto

Voorverkoop ‘Sjandaal in ’t sjpitaal' op 1 september

Zaterdag 1 september start de voorverkoop van onze nieuwste voorstelling. De entreekaarten voor het blijspel ‘Sjandaal in ’t sjpitaal’ zijn verkrijgbaar bij Aukje Mode in Waubach, bij café Dierks in Nieuwenhagen en aan de servicebalie bij het nieuwe voorverkoopadres Jumbo Op de Kamp aan de Vivaldipassage in winkelcentrum Op de Kamp.

Wanneer?
De voorstellingen in zalencentrum de Brandpoort zijn op zaterdag 20 oktober, zondag 21 oktober, vrijdag 26 oktober, zaterdag 27 oktober, zondag 28 oktober, vrijdag 2 november, zaterdag 3 november en zondag 4 november.

Wie spelen er mee?
Op de planken staan: Monique Arends, Theo Caenen, Jacqueline Dieters, Lilian Gillessen, Joke Hebert, Indra Hoesen, Leon Huijten, Wiel Peters, Bert Rademakers, Sjef Ritzen en Judith Wintjens. Dit jaar is er een kleine gastrol voor Marloe Diederen.

Waar gaat het over?
‘Sjandaal in ’t sjpitaal’ is een dialectbewerking van ‘It runs in the family’ van de bekende Britse toneelschrijver Ray Cooney. Trouwe bezoekers herinneren zich vast nog de productie ‘Vinstergesjravel’ van twee jaar geleden. Deze kwam van dezelfde schrijvershand. ‘Sjandaal in ’t sjpitaal’ speelt zich af in de dokterskamer van het Zuyderland. Daar oefent dokter Friets Moeëne zijn toespraak voor een neurologenconferentie. Tijdens die voorbereiding krijgt hij opeens bezoek van Keet Pelser met wie hij jarenlang heeft samengewerkt. Zij heeft nieuws voor Friets. De mededeling van Keet is het begin van een hectische middag in het ziekenhuis. Zeker als de familiebanden beginnen te knellen, ontstaan er hilarische situaties. Kortom, alle ingrediënten voor een kostelijk avondje vermaak zijn weer aanwezig!

Nieuw verkooppunt!
Voor het eerst zijn de entreekaarten te verkrijgen bij de Jumbo in winkelcentrum Op de Kamp. Bij het verkooppunt van de afgelopen jaren, VVV/ANWB Van der Biesen, kun je geen kaarten meer kopen. Naast Jumbo Op de Kamp kun je terecht bij de vertrouwde verkooppunten: Aukje Mode in Waubach en café Dierks gelegen aan de Hoogstraat in Nieuwenhagen. De entree bedraagt € 9,-.

Item foto

Jacqueline wint Muulke 2018

Vrijdag 22 juni beleefden we een spannende avond. Toen vond in het Munttheater in Weert de 'Aovend van 't Muulke' plaats, de jaarlijkse uitreiking van de Limburgse toneelprijzen op het gebied van amateurtoneel door Toneelhuis LFA. Extra spannend was het voor de genomineerde spelers voor de ‘Muulkes 2018’, Bert Rademakers en Jacqueline Dieters.

De euforie bij de naar Weert afgereisde groep was groot op het moment dat Jacqueline Dieters het ‘Muulke’ in ontvangst mocht nemen in de categorie 'Meest opvallende vrouw in een grote rol'. Jacqueline vertolkte in de voorstelling ‘Wae is hei vurruk?’ de dubbelrol van Franka en Frieda. De jury sprak lovend over de manier waarop Jacqueline, vol overgave en met een totaal verschillende mimiek en expressie, het sterke contrast tussen beide personages naadloos ten tonele voerde. Daarnaast complimenteerde de jury haar voor de zeer snelle kostuumwisselingen en voortreffelijke timing. Jacqueline is helemaal overrompeld: “Deze prijs winnen, dat heb ik helemaal niet zien aankomen. We repeteren alweer een tijd voor de nieuwe voorstelling. Op het moment dat je dan de nominatie voor de rol in ‘Wae is hei vurruk?’ verneemt, is dat heel bijzonder. Dat je bent opgevallen bij de jury, is een geweldige waardering. Niet alleen voor mezelf maar voor de hele vereniging. Dat geeft aan dat we goed bezig zijn. Je bereikt dit niet alleen maar samen met een spelersgroep waarop je kunt bouwen en vertrouwen. Stiekem hoop je dan dat je het ‘Muulke’ ook in de wacht gaat slepen. Op het moment dat je in de zaal zit en na het voorlezen van de juryrapporten op het ‘moment suprême’ je eigen naam hoort, is dat een onbeschrijflijk gevoel. Ik ben ontzettend blij en vereerd met dit ‘Muulke’. Een bekroning op 23 jaar Kiekes Wead.”

Het ‘Muulke’ voor Jacqueline was nog niet alles die avond. Ook speler Bert Rademakers was genomineerd in de categorie 'Meest opvallende man in een kleine rol'. Bert kroop bij ‘Wae is hei vurruk?’ in de huid van Kamiel. In het juryrapport werd Bert geprezen voor zijn sterke en komische typering van Kamiel met zijn lijzige manier van spreken, de licht vertraagde manier van lopen en de consequent volgehouden pijnlijke rug. Bert wist door zijn manier van spreken met een doodgewone zin de lachers in de zaal op zijn hand te krijgen.

Het ‘Muulke’ ging uiteindelijk naar een andere genomineerde maar dat maakt de prestatie van Bert er niet minder om. Bert ontving een oorkonde en is dankbaar voor zijn nominatie. “De nominatie voelde al alsof ik gewonnen had. De blijdschap is er niet minder om nu. Zeker niet als je bedenkt dat de jury van het LFA in totaal 62 voorstellingen heeft bezocht in het afgelopen theaterjaar. Dan ben ik uitermate trots dat ik bij de meest opvallende drie mannelijke bijrollen hoor. Ik geniet er enorm van. Het is een extra opsteker, ook voor de vereniging. Met plezier kijk ik ook alweer uit naar al dat moois dat we dit najaar weer met de spelersgroep op de planken gaan brengen. Ik hoop dat weer veel mensen komen kijken!”

Item foto

Nominaties Limburgse toneelprijzen voor Kiekes Wead

Twee van onze spelers, Bert Rademakers en Jacqueline Dieters, zijn genomineerd voor de Limburgse toneelprijzen ‘de Muulkes 2018’. Deze provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel worden elk jaar uitgereikt door Toneelhuis LFA.

Bert heeft zijn nominatie in de categorie 'Meest opvallende man in een kleine rol' in de wacht gesleept met zijn vertolking van de rol van Kamiel in de voorstelling 'Wae is hei vurruk'. In dezelfde productie kroop Jacqueline in de huid van Franka en Frieda. Zij maakt met haar dubbelrol kans op 't Muulke in de categorie 'Meest opvallende vrouw in een grote rol'.

Voorzitter Sjef Ritzen: 'We zijn als vereniging natuurlijk ontzettend verheugd met deze nominaties. Alleen al genomineerd worden, is al heel bijzonder en dat deze eer ook nog te beurt valt aan twee van onze spelers, daar zijn we supertrots op. Niet alleen een geweldige opsteker voor Bert en Jacqueline maar voor de hele vereniging en onze regisseur Maurice Lamers. ‘Wae is hei vurruk’ was onze 40-jarige jubileumproductie. Dat maakt alles nóg specialer.' Of de twee ook daadwerkelijk in de prijzen gaan vallen, wordt bekend tijdens de 'Aovend van 't Muulke' op vrijdag 22 juni in het Munttheater in Weert.

Item foto

Wanneer kun je weer komen kijken?

We zijn hard aan het repeteren voor onze nieuwe voorstelling! Dit najaar spelen we een stuk van de bekende Britse toneelschrijver Ray Cooney genaamd ‘It runs in the family’. De volgende data staan wij weer voor je op de planken: zaterdag 20 oktober, zondag 21 oktober, vrijdag 26 oktober, zaterdag 27 oktober, zondag 28 oktober, vrijdag 2 november, zaterdag 3 november en zondag 4 november. Je hoort tijdig wanneer de kaartverkoop start.

We verklappen nog niets over de precieze inhoud maar we kunnen je garanderen dat het weer lachen troef is. Zoals je dat van ons gewend bent!

Item foto

In memoriam Wiel Muijrers

Met verslagenheid vernamen wij het overlijden van Wiel Muijrers, ons bestuurslid en oud-voorzitter.

Wiel was lid vanaf de oprichting in 1977. Hij heeft de nodige keren op de planken gestaan. Maar hij was vooral een bestuurder. Hij was meer dan 25 jaar onze voorzitter en de drijvende kracht in de vereniging. Hij verzette veel werk binnen en buiten de vereniging. Hij was vooral ook een bindende kracht.

Zelfs toen hij geveld werd door zijn slepende ziekte bleef hij altijd betrokken bij het wel en wee van alle leden. Twee jaar geleden gaf hij noodgedwongen de voorzittershamer over. Hij hoopte dat dat slechts tijdelijk was. Het heeft niet zo mogen zijn. Maar hij bleef wel bestuurslid en volgde alles op de voet. Als het even kon, was hij bij de vergaderingen. En ook vanaf zijn ziekbed volgde hij alles. Op de avond van onze laatste première wenste hij ons “toi toi toi” met een uitgebreide SMS.

De vereniging vierde dit jaar haar 40-jarig jubileum. Wiel was een van de jubilarissen. Ons jubileumjaar werd overschaduwd door zijn ziekte. Helaas moeten wij het nu afsluiten met deze tragische gebeurtenis.

Wiel, wij gedenken jou met liefde, respect en vooral dankbaarheid voor alles wat je voor jouw geliefde Kiekes Wead hebt betekend. Kiekes Wead zal nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

Marion, als echtgenote heb jij Wiel altijd gesteund en daardoor mede mogelijk gemaakt wat Wiel voor Kiekes Wead heeft betekend. Bedankt daarvoor.

Wij wensen jou, Rieky en Joep en allen die Wiel dierbaar waren veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Sjef Ritzen, voorzitter

Item foto

En voorbij is 'Wae is hei vurruk?'

Het decor wordt weer afgebroken. Onze succesvolle 40-jarige jubileumproductie ‘Wae is hei vurruk?’ is afgelopen. Maar liefst acht avonden genoten volle zalen van de perikelen in Hoes Kierewiet. De fotoreportage kun je nu bekijken. We bedanken fotograaf Roger Huntjens voor het maken van de mooie foto's.

Houd deze site in de gaten en volg ons op Facebook ».

Item foto

Voorstellingen 'Wae is hei vurruk?' uitverkocht

Alle kaarten voor onze 40-jarige jubileumvoorstelling 'Wae is hei vurruk?' zijn uitverkocht.

Heel veel dank aan iedereen die nog één van de komende zes voorstellingen bezoekt én natuurlijk aan de mensen die afgelopen weekend al getuige waren van de perikelen in Hoes Kierewiet!

Item foto

Start voorverkoop op 1 september

Op vrijdag 1 september start de voorverkoop van onze 40-jarige jubileumproductie 'Wae is hei vurruk?'. Entreekaarten zijn voor € 9,- verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

VVV Servicepunt Landgraaf Reisbureau v.d. Biesen (Raadhuisplein 12)
Aukje Mode Ubach over Worms (voorheen Nievelstein Mode, Schoolstraat 1)
Café Edy Dierks (Hoogstraat 65)

Wanneer kun je komen kijken?
De voorstellingen in zalencentrum de Brandpoort zijn op: zaterdag 21 oktober, zondag 22 oktober, vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober, zondag 29 oktober, vrijdag 3 november, zaterdag 4 november en zondag 5 november. Vier zient uch geer kome! Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.00 uur. Meer informatie vind je bij voorstellingen.

Item foto

Jubilarissen gehuldigd

We vieren dit jaar ons 40-jarig jubileum. Reden genoeg om een zestal huidige leden van het eerste uur tijdens onze jaarvergadering in het zonnetje te zetten. Wiel Muijrers, Elly Janssen, Bert Gielen, Jo Schulteis (v.l.n.r. op de foto), Leo Voorpijl en Ineke Murphy (helaas verhinderd op het fotomoment) dragen de vereniging al vanaf de oprichting een zeer warm hart toe. Mede dankzij hun jarenlange inzet is Kiekes Wead uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Landgraafse samenleving en daarbuiten.
Alle jubilarissen van harte proficiat!

Item foto

Repetities weer van start

We zijn weer begonnen! De eerste repetities voor onze 40-jarige jubileumvoorstelling zijn een feit. Zowel bij 'het voor de eerste keer lezen' van het tekstboek door de verschillende personages als de eerste 'bewegende' repetitie in de beoogde setting van de bühne, werd het een hilarische boel. Dat belooft voor ons publiek weer de nodige lachsalvo's tijdens onze voorstellingen in het najaar.

De spelersgroep voor 2017 bestaat uit: Monique Arends, Theo Caenen, Jacqueline Dieters, Lilian Gillessen, Leon Huijten, Indra Hoesen, Joke Hebert, Wiel Peters, Bert Rademakers, Sjef Ritzen, Judith Wintjens en Desiree van de Wardt. De regie ligt ook dit jaar weer in handen van onze oud-speler Maurice Lamers. Samen met onze souffleuse en de onmisbare leden van onze technische dienst zetten we allemaal ons beste beentje voor om er wederom een succes van te maken. Laat u verrassen!

De première is op zaterdag 21 oktober. De vervolgvoorstellingen zijn op zondag 22 oktober, vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober, zondag 29 oktober, vrijdag 3 november, zaterdag 4 november en zondag 5 november.

De voorverkoop start op vrijdag 1 september. Uiteraard houden we u op deze website en op onze Facebookpagina op de hoogte van alle nieuwtjes.

Item foto

Geniet na van 'Vinstergesjravel'!

De foto's van onze voorstelling 'Vinstergesjravel' kun je bekijken in ons fotoalbum.

We bedanken fotograaf Roger Huntjens voor het maken van de mooie foto's.

Item foto

‘Oet gesjravelt!’

Het decor wordt weer opgeborgen…onze zeer succesvolle 39ste productie ‘Vinstergesjravel’ is afgelopen. Maar liefst acht avonden genoten nagenoeg volle zalen van de wederwaardigheden rond een amoureus uitstapje van wethouder Reumkens. De ene lacher na de ander schalde door de Brandpoort.

Tot twee maal toe was het ‘gastspeler’ burgemeester Raymond Vlecken die voor de ‘uitsmijter’ zorgde! De krantenrecensie was zeer lovend en ons publiek reageerde veelal met staande ovaties!

Voorzitter Wiel Muijrers: ‘Vinstergesjravel is een productie waar me met zijn allen zeer trots op mogen zijn. We gaan heel even ‘uitpuffen’ en dan op zoek naar een nieuw toneelstuk dat wij in 2017 bij gelegenheid van ons 40-jarig bestaan willen opvoeren’.

Houd deze site in de gaten (foto's volgen snel) en volg ons op Facebook! Daar vind je ook onze Vinstergesjravel-prijsvraag waarmee je twee toegangskaarten kunt winnen voor de volgende productie. Reageren kan tot en met zondag 13 november.

Item foto

Waar krijg je nog kaarten voor 'Vinstergesjravel'?

Wil je nog komen kijken? Ben er snel bij! Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor vrijdag 4 november en zondag 6 november.
Dit zijn de verkoopadressen:

VVV Servicepunt Landgraaf Reisbureau v.d. Biesen (Raadhuisplein 12)
Aukje Mode Ubach over Worms (voorheen Nievelstein Mode, Schoolstraat 1) en
Café Edy Dierks (Hoogstraat 65, zowel in de avond als overdag geopend)

Item foto

Vinstergesjravel in de 1Landgraaf

In de 1Landgraaf van 7 september stond een mooi artikel over onze nieuwste voorstelling Vinstergesjravel. Lees het volledige bericht bij In de media.

Item foto

Voorverkoop van start

Op donderdag 1 september start de voorverkoop van onze nieuwste voorstelling Vinstergesjravel. Kaarten zijn voor € 8,- verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: VVV Servicepunt Landgraaf Reisbureau v.d. Biesen (Raadhuisplein 12), Aukje Mode Ubach over Worms (voorheen Nievelstein Mode, Schoolstraat 1) en café Edy Dierks (Hoogstraat 65).

De voorstellingen zijn op: zaterdag 22 oktober, zondag 23 oktober, vrijdag 28 oktober, zaterdag 29 oktober, zondag 30 oktober, vrijdag 4 november, zaterdag 5 november en zondag 6 november.

Item foto

Nieuwe website

Onze nieuwe website is in de lucht! In een totaal nieuw jasje waarbij je, als bezoeker, overzichtelijk alle benodigde informatie kunt vinden. Van repetities tot voorstellingen, van laatste nieuws tot fotoalbum. Kijk maar eens rond!

Voorzitter Wiel Muijrers over de website: ‘Went me begint mit ing nuj website hult dat i, dat d’r ooch ‘ing ow’ woar. Vier bedanke d’r Bart Boerema vuur al ’t werk dat hae in oos vurrige site gesjtaoke hat. Hae hat die nit alling gebowt mar hool ooch ’t ee en anger bei, naeve al zieng anger werk bei de technische deens. Hae hat nit alling twië rechterheng mar ooch op ’t gebied van electro, leech en geluid sjteet hae zie menke. Bart, dankjewel (kot gezag mar van harte gemint)!

De nuj website geet ’t Jacqueline Dieters behere. Ier kint ‘m natuurlik van de bühne. Het hat de aafgeloope joare de nuuedige types op de planke tot laeve gebrach! Doanaeve hat ’t begin dit joar ’t nuj toneelsjtuk dat vier vanaaf 22 oktober gont oetveur in ’t Nujjenhaags vertaald! Went ’t da nog tied uuver hat, da rent ’t bei d’r Landgraafse ren-verein S.T.B.. Messjien hat ier ‘m al ins hei of dao zie langs sjnirke! Succes Jacqueline.
Leef luuj, werp ins dökker inne blik op oos site want wae wit wint ier inne sjunne pries.

Item foto

Jong en zin in toneel?

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je kennis maken met toneel? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities. Meld je van tevoren wel even aan via ons contactformulier. En wie weet sta je binnenkort zelf in de spotlights.

Item foto

Aftrap repetities productie 2016

De repetities voor de voorstelling van dit najaar zijn gestart. Onze leesgroep heeft het oog laten vallen op een van origine Engels stuk. Speelster Jacqueline Dieters vertaalde het (voor het eerst) naar onvervalst Nieuwenhaags dialect.

Gezien de reacties van de spelers belooft het weer een dolle boel te worden. In oktober en november bent u weer van harte welkom in de Brandpoort om het resultaat van de repetities te komen aanschouwen. De data en start van de voorverkoop vindt u binnenkort op deze website.