In memoriam Jo Schulteis

Item foto

Diep bedroefd zijn wij na het overlijden op 9 april 2022 van ons bestuurslid en penningmeester Jo Schulteis.

Jo was een van de oprichters van onze toneelvereniging in 1977. Hij was geen toneelspeler, maar vanaf het begin een zeer gemotiveerd bestuurslid en penningmeester. De financiële gezondheid van onze vereniging is voor een zeer belangrijk deel aan hem te danken. Hij was zeer betrokken bij het wel en wee van de vereniging en een van de drijvende krachten. Niet alleen was hij zeer consciëntieus inzake de financiën, hij was meestal ook de (mede)organisator van alle activiteiten. Wie Kiekes Wead kent, heeft ooit wel eens met hem te maken gehad, in welke vorm dan ook. Hij was er altijd.

In 2015 overleed zijn innig geliefde echtgenote José. Dat was een zware klap voor hem. Sindsdien bleef hij wat meer op de achtergrond voor buitenstaanders. Maar binnen de vereniging bleef hij zich inzetten tot het uiterste. “Zijn” vereniging bleef een houvast in zijn leven. Toen hij in 2021 dan ook te horen kreeg dat hij aan dezelfde slopende ziekte leed als José gaf hij direct te kennen zijn taken zo lang als enigszins mogelijk was te blijven uitoefenen. Hij ging vol goede moed de strijd aan met zijn ziekte. Echter net als velen vóór hem kon ook hij die strijd uiteindelijk niet winnen. Hij wilde zijn taken netjes overdragen aan zijn opvolger. De laatste weken ging hij echter zo snel achteruit dat hij daarvoor niet eens meer de kans heeft gekregen. Hij bleef dus letterlijk tot de laatste snik.

Jo, we zullen je ontzettend missen. Maar we zullen doorgaan zoals jij altijd hebt gedaan. Bedankt voor alles wat je voor onze vereniging hebt betekend. We hopen dat je weer met José bent verenigd en weer gelukkig kan zijn. Vaarwel.

Wij wensen de familie en allen die hem lief waren veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Namens bestuur en leden van
Toneelvereniging Kiekes Wead

Sjef Ritzen
Voorzitter

Nieuwenhagen, 10 april 2022