In memoriam Jos Gillessen

Item foto

Het is niet te geloven en nauwelijks te bevatten: onze secretaris Jos Gillessen is op 11 september plotseling overleden na een hartinfarct.

Jos was pas sinds 2016 lid van onze vereniging. Dat gebeurde in eerste instantie omdat zijn echtgenote Lilian zich bij ons had aangesloten als speelster. Door omstandigheden moest het bestuur van de vereniging aangevuld worden en was tevens de functie van secretaris vacant. Jos was desgevraagd bereid om die functie te vervullen.

Al zeer snel werd duidelijk dat Jos een méér dan waardevolle aanwinst was voor ons bestuur en de vereniging als geheel. Hij bleek een uitstekende secretaris te zijn die zijn functie met verve vervulde. Maar niet alleen binnen het bestuur verrichtte hij uitstekend werk. Bij allerlei activiteiten was hij actief aanwezig maar vooral bij onze voorstellingen. Hij was een duizendpoot die overal was waar nodig. Hij stond aan de entree, hielp zonodig met meubilair, sjouwde met kratten frisdrank, kortom: overal waar hulp nodig was of wat geregeld moest worden.

Niemand in dit aardse leven is onmisbaar, maar het wegvallen van Jos is een aderlating voor onze vereniging. Het zal ontzettend moeilijk zijn om hem te vervangen. Maar bovenal was hij een ontzettend aardige vent! In die zin zal hij onvervangbaar zijn. Wij zullen hem missen.

Wij wensen Lilian en de kinderen veel kracht en sterkte in de komende moeilijke tijd.

Jos, bedankt voor alles wat jij in onze vereniging betekend hebt.
Rust zacht.


Namens Toneelvereniging Kiekes Wead
Sjef Ritzen
voorzitter