Nominaties Limburgse toneelprijzen voor Kiekes Wead

Item foto

Twee van onze spelers, Bert Rademakers en Jacqueline Dieters, zijn genomineerd voor de Limburgse toneelprijzen ‘de Muulkes 2018’. Deze provinciale stimuleringsprijzen op het gebied van amateurtoneel worden elk jaar uitgereikt door Toneelhuis LFA.

Bert heeft zijn nominatie in de categorie 'Meest opvallende man in een kleine rol' in de wacht gesleept met zijn vertolking van de rol van Kamiel in de voorstelling 'Wae is hei vurruk'. In dezelfde productie kroop Jacqueline in de huid van Franka en Frieda. Zij maakt met haar dubbelrol kans op 't Muulke in de categorie 'Meest opvallende vrouw in een grote rol'.

Voorzitter Sjef Ritzen: 'We zijn als vereniging natuurlijk ontzettend verheugd met deze nominaties. Alleen al genomineerd worden, is al heel bijzonder en dat deze eer ook nog te beurt valt aan twee van onze spelers, daar zijn we supertrots op. Niet alleen een geweldige opsteker voor Bert en Jacqueline maar voor de hele vereniging en onze regisseur Maurice Lamers. ‘Wae is hei vurruk’ was onze 40-jarige jubileumproductie. Dat maakt alles nóg specialer.' Of de twee ook daadwerkelijk in de prijzen gaan vallen, wordt bekend tijdens de 'Aovend van 't Muulke' op vrijdag 22 juni in het Munttheater in Weert.