Nieuws

Item foto

In memoriam Wiel Muijrers

Met verslagenheid vernamen wij het overlijden van Wiel Muijrers, ons bestuurslid en oud-voorzitter.

Wiel was lid vanaf de oprichting in 1977. Hij heeft de nodige keren op de planken gestaan. Maar hij was vooral een bestuurder. Hij was meer dan 25 jaar onze voorzitter en de drijvende kracht in de vereniging. Hij verzette veel werk binnen en buiten de vereniging. Hij was vooral ook een bindende kracht.

Zelfs toen hij geveld werd door zijn slepende ziekte bleef hij altijd betrokken bij het wel en wee van alle leden. Twee jaar geleden gaf hij noodgedwongen de voorzittershamer over. Hij hoopte dat dat slechts tijdelijk was. Het heeft niet zo mogen zijn. Maar hij bleef wel bestuurslid en volgde alles op de voet. Als het even kon, was hij bij de vergaderingen. En ook vanaf zijn ziekbed volgde hij alles. Op de avond van onze laatste première wenste hij ons “toi toi toi” met een uitgebreide SMS.

De vereniging vierde dit jaar haar 40-jarig jubileum. Wiel was een van de jubilarissen. Ons jubileumjaar werd overschaduwd door zijn ziekte. Helaas moeten wij het nu afsluiten met deze tragische gebeurtenis.

Wiel, wij gedenken jou met liefde, respect en vooral dankbaarheid voor alles wat je voor jouw geliefde Kiekes Wead hebt betekend. Kiekes Wead zal nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

Marion, als echtgenote heb jij Wiel altijd gesteund en daardoor mede mogelijk gemaakt wat Wiel voor Kiekes Wead heeft betekend. Bedankt daarvoor.

Wij wensen jou, Rieky en Joep en allen die Wiel dierbaar waren veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Sjef Ritzen, voorzitter

Item foto

En voorbij is 'Wae is hei vurruk?'

Het decor wordt weer afgebroken. Onze succesvolle 40-jarige jubileumproductie ‘Wae is hei vurruk?’ is afgelopen. Maar liefst acht avonden genoten volle zalen van de perikelen in Hoes Kierewiet. De fotoreportage kun je nu bekijken. We bedanken fotograaf Roger Huntjens voor het maken van de mooie foto's.

Houd deze site in de gaten en volg ons op Facebook ».

Item foto

Voorstellingen 'Wae is hei vurruk?' uitverkocht

Alle kaarten voor onze 40-jarige jubileumvoorstelling 'Wae is hei vurruk?' zijn uitverkocht.

Heel veel dank aan iedereen die nog één van de komende zes voorstellingen bezoekt én natuurlijk aan de mensen die afgelopen weekend al getuige waren van de perikelen in Hoes Kierewiet!

Item foto

Start voorverkoop op 1 september

Op vrijdag 1 september start de voorverkoop van onze 40-jarige jubileumproductie 'Wae is hei vurruk?'. Entreekaarten zijn voor € 9,- verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

VVV Servicepunt Landgraaf Reisbureau v.d. Biesen (Raadhuisplein 12)
Aukje Mode Ubach over Worms (voorheen Nievelstein Mode, Schoolstraat 1)
Café Edy Dierks (Hoogstraat 65)

Wanneer kun je komen kijken?
De voorstellingen in zalencentrum de Brandpoort zijn op: zaterdag 21 oktober, zondag 22 oktober, vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober, zondag 29 oktober, vrijdag 3 november, zaterdag 4 november en zondag 5 november. Vier zient uch geer kome! Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.00 uur. Meer informatie vind je bij voorstellingen.

Item foto

Jubilarissen gehuldigd

We vieren dit jaar ons 40-jarig jubileum. Reden genoeg om een zestal huidige leden van het eerste uur tijdens onze jaarvergadering in het zonnetje te zetten. Wiel Muijrers, Elly Janssen, Bert Gielen, Jo Schulteis (v.l.n.r. op de foto), Leo Voorpijl en Ineke Murphy (helaas verhinderd op het fotomoment) dragen de vereniging al vanaf de oprichting een zeer warm hart toe. Mede dankzij hun jarenlange inzet is Kiekes Wead uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Landgraafse samenleving en daarbuiten.
Alle jubilarissen van harte proficiat!

Item foto

Repetities weer van start

We zijn weer begonnen! De eerste repetities voor onze 40-jarige jubileumvoorstelling zijn een feit. Zowel bij 'het voor de eerste keer lezen' van het tekstboek door de verschillende personages als de eerste 'bewegende' repetitie in de beoogde setting van de bühne, werd het een hilarische boel. Dat belooft voor ons publiek weer de nodige lachsalvo's tijdens onze voorstellingen in het najaar.

De spelersgroep voor 2017 bestaat uit: Monique Arends, Theo Caenen, Jacqueline Dieters, Lilian Gillessen, Leon Huijten, Indra Hoesen, Joke Hebert, Wiel Peters, Bert Rademakers, Sjef Ritzen, Judith Wintjens en Desiree van de Wardt. De regie ligt ook dit jaar weer in handen van onze oud-speler Maurice Lamers. Samen met onze souffleuse en de onmisbare leden van onze technische dienst zetten we allemaal ons beste beentje voor om er wederom een succes van te maken. Laat u verrassen!

De première is op zaterdag 21 oktober. De vervolgvoorstellingen zijn op zondag 22 oktober, vrijdag 27 oktober, zaterdag 28 oktober, zondag 29 oktober, vrijdag 3 november, zaterdag 4 november en zondag 5 november.

De voorverkoop start op vrijdag 1 september. Uiteraard houden we u op deze website en op onze Facebookpagina op de hoogte van alle nieuwtjes.

Item foto

Geniet na van 'Vinstergesjravel'!

De foto's van onze voorstelling 'Vinstergesjravel' kun je bekijken in ons fotoalbum.

We bedanken fotograaf Roger Huntjens voor het maken van de mooie foto's.

Item foto

‘Oet gesjravelt!’

Het decor wordt weer opgeborgen…onze zeer succesvolle 39ste productie ‘Vinstergesjravel’ is afgelopen. Maar liefst acht avonden genoten nagenoeg volle zalen van de wederwaardigheden rond een amoureus uitstapje van wethouder Reumkens. De ene lacher na de ander schalde door de Brandpoort.

Tot twee maal toe was het ‘gastspeler’ burgemeester Raymond Vlecken die voor de ‘uitsmijter’ zorgde! De krantenrecensie was zeer lovend en ons publiek reageerde veelal met staande ovaties!

Voorzitter Wiel Muijrers: ‘Vinstergesjravel is een productie waar me met zijn allen zeer trots op mogen zijn. We gaan heel even ‘uitpuffen’ en dan op zoek naar een nieuw toneelstuk dat wij in 2017 bij gelegenheid van ons 40-jarig bestaan willen opvoeren’.

Houd deze site in de gaten (foto's volgen snel) en volg ons op Facebook! Daar vind je ook onze Vinstergesjravel-prijsvraag waarmee je twee toegangskaarten kunt winnen voor de volgende productie. Reageren kan tot en met zondag 13 november.

Item foto

Waar krijg je nog kaarten voor 'Vinstergesjravel'?

Wil je nog komen kijken? Ben er snel bij! Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor vrijdag 4 november en zondag 6 november.
Dit zijn de verkoopadressen:

VVV Servicepunt Landgraaf Reisbureau v.d. Biesen (Raadhuisplein 12)
Aukje Mode Ubach over Worms (voorheen Nievelstein Mode, Schoolstraat 1) en
Café Edy Dierks (Hoogstraat 65, zowel in de avond als overdag geopend)

Item foto

Vinstergesjravel in de 1Landgraaf

In de 1Landgraaf van 7 september stond een mooi artikel over onze nieuwste voorstelling Vinstergesjravel. Lees het volledige bericht bij In de media.

Item foto

Voorverkoop van start

Op donderdag 1 september start de voorverkoop van onze nieuwste voorstelling Vinstergesjravel. Kaarten zijn voor € 8,- verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: VVV Servicepunt Landgraaf Reisbureau v.d. Biesen (Raadhuisplein 12), Aukje Mode Ubach over Worms (voorheen Nievelstein Mode, Schoolstraat 1) en café Edy Dierks (Hoogstraat 65).

De voorstellingen zijn op: zaterdag 22 oktober, zondag 23 oktober, vrijdag 28 oktober, zaterdag 29 oktober, zondag 30 oktober, vrijdag 4 november, zaterdag 5 november en zondag 6 november.

Item foto

Nieuwe website

Onze nieuwe website is in de lucht! In een totaal nieuw jasje waarbij je, als bezoeker, overzichtelijk alle benodigde informatie kunt vinden. Van repetities tot voorstellingen, van laatste nieuws tot fotoalbum. Kijk maar eens rond!

Voorzitter Wiel Muijrers over de website: ‘Went me begint mit ing nuj website hult dat i, dat d’r ooch ‘ing ow’ woar. Vier bedanke d’r Bart Boerema vuur al ’t werk dat hae in oos vurrige site gesjtaoke hat. Hae hat die nit alling gebowt mar hool ooch ’t ee en anger bei, naeve al zieng anger werk bei de technische deens. Hae hat nit alling twië rechterheng mar ooch op ’t gebied van electro, leech en geluid sjteet hae zie menke. Bart, dankjewel (kot gezag mar van harte gemint)!

De nuj website geet ’t Jacqueline Dieters behere. Ier kint ‘m natuurlik van de bühne. Het hat de aafgeloope joare de nuuedige types op de planke tot laeve gebrach! Doanaeve hat ’t begin dit joar ’t nuj toneelsjtuk dat vier vanaaf 22 oktober gont oetveur in ’t Nujjenhaags vertaald! Went ’t da nog tied uuver hat, da rent ’t bei d’r Landgraafse ren-verein S.T.B.. Messjien hat ier ‘m al ins hei of dao zie langs sjnirke! Succes Jacqueline.
Leef luuj, werp ins dökker inne blik op oos site want wae wit wint ier inne sjunne pries.

Item foto

Jong en zin in toneel?

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en wil je kennis maken met toneel? Kom dan eens een kijkje nemen tijdens onze repetities. Meld je van tevoren wel even aan via ons contactformulier. En wie weet sta je binnenkort zelf in de spotlights.

Item foto

Aftrap repetities productie 2016

De repetities voor de voorstelling van dit najaar zijn gestart. Onze leesgroep heeft het oog laten vallen op een van origine Engels stuk. Speelster Jacqueline Dieters vertaalde het (voor het eerst) naar onvervalst Nieuwenhaags dialect.

Gezien de reacties van de spelers belooft het weer een dolle boel te worden. In oktober en november bent u weer van harte welkom in de Brandpoort om het resultaat van de repetities te komen aanschouwen. De data en start van de voorverkoop vindt u binnenkort op deze website.